Tillbaka till Destination Gotland

GOTLAND SOM DESTINATION OCH RESMÅL

GOTLAND SOM DESTINATION OCH RESMÅL

Gotland är ett av Sveriges mest populära resmål med omkring 900 000 besökare varje år, och ligger ofta i topp när svenskarna får välja var de helst vill semestra i Sverige.

Gotland är ett av Sveriges mest populära resmål med omkring 900 000 besökare varje år, och ligger ofta i topp när svenskarna får välja var de helst vill semestra i Sverige. Detta skapar mängder med arbetstillfällen och förutsättningar för företag att växa. Besöksnäringen är otroligt viktig för Gotland och genererar årligen en omsättning på 2,3 miljarder kronor.

När vi frågade barnen vad det bästa med Gotland var löd svaren att ”Det bästa med Gotland är att man kan göra väldigt många olika saker här”. Och det är inte konstigt att så många människor väljer att besöka Gotland, det är en fantastiskt vacker ö med flera sevärdheter och aktiviteter för både stora och små. Det finns bland annat möjlighet att utforska en säregen natur, ett rikt kulturliv och ta del av unika matupplevelser. Vi på Destination Gotland har en stark tradition av nära samarbeten med våra lokala entreprenörer och gör vad vi kan för att visa upp allt som Gotland har att erbjuda – även utanför högsäsong.

För kommande 25 år vill vi på Destination Gotland att Gotland ska fortsätta vara en självklar plats att tillbringa sin semester på, oavsett om det är för att besöka vårt rika kulturarv eller om det är för att hänga vid bryggan och fiska krabbor. Det är viktigt för att Gotland ska fortsätta vara en plats där människor kan mötas, bo och leva.

SE ANDRA ARTIKLAR

NÄRA 1,9 MILJONER RESENÄRER!

Läs mer

ÖPPET FORUM – GJORT RESAN ÄNNU BÄTTRE

Läs mer

EN RESA GENOM TIDEN

Läs mer